Πατατοκεφτέδες με μαϊντανοσαλάτα!
Γευστικό και μυρωδάτο
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40΄
ΚΟΣΤΟΣ: 2 η μερίδα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ:
2 κούπες μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
2 κούπες χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο, τριμμένο
3/4 κούπας έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι (από λευκό κρασί κατά προτίμηση)
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:
500 γρ. πατάτες, με τη φλούδα τους
1 ξερό κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
2-3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, ακέρωτο
1 μικρό καρότο, τριμμένο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
500 ml έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την εκτέλεση πατήστε ΕΔΩ