ΓΙΑ 6-8 ATOMA 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45΄     

ΨΗΣΙΜΟ: 3 ώρες      

ANAMONΗ: 3 ώρες

ΚΟΣΤΟΣ: € 4,80 η μερίδα

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

Υλικά 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 κιλό αλεύρι

60 γρ. νωπή μαγιά ή 3 φακελάκια ξερή

½ κούπα χλιαρό νερό 

½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο

2 αβγά

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος ή στακοβούτυρο 

200 γρ. γιαούρτι πλήρες

αλάτι & πιπέρι 

1 κούπα ζωμό από το κρέας που βράσαμε 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1-1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι (μπούτι) 

500 γρ. γλυκιά μυζήθρα ή ανθότυρο, τριμμένα

500 γρ. ξινομυζήθρα, τριμμένη

1 κούπα στάκα ή 1-2 κ.σ. στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο γάλακτος, σε κομματάκια

1 κούπα τυρί μαλάκα Κρήτης, κομμένη σε κύβους

2-3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι & πιπέρι

½ κ.γ. κανέλα 

? κούπας ζωμό από το κρέας που βράσαμε

1 κρόκος αβγού, αραιωμένος με 1 κ.σ. νερό

2-3 κ.γ. σουσάμι αποφλοιωμένο

Για την εκτέλεση πατήστε ΕΔΩ