Χανιώτικη κρεατότουρτα
Σας περίσσεψε κρέας; Αξιοποιήστε το νόστιμα!
ΓΙΑ 6-8 ATOMA
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45΄
ΨΗΣΙΜΟ: 3 ώρες
ANAMONΗ: 3 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: 4,80 η μερίδα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι
60 γρ. νωπή μαγιά ή 3 φακελάκια ξερή
½ κούπα χλιαρό νερό
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος ή στακοβούτυρο
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι & πιπέρι
1 κούπα ζωμό από το κρέας που βράσαμε
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1-1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι (μπούτι)
500 γρ. γλυκιά μυζήθρα ή ανθότυρο, τριμμένα
500 γρ. ξινομυζήθρα, τριμμένη
1 κούπα στάκα ή 1-2 κ.σ. στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο γάλακτος, σε κομματάκια
1 κούπα τυρί μαλάκα Κρήτης, κομμένη σε κύβους
2-3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
½ κ.γ. κανέλα
? κούπας ζωμό από το κρέας που βράσαμε
1 κρόκος αβγού, αραιωμένος με 1 κ.σ. νερό
2-3 κ.γ. σουσάμι αποφλοιωμένο
Για την εκτέλεση πατήστε ΕΔΩ