Ο 38χρονος Αντόνιο Κασάνο, o επαναστάτης playboy των γηπέδων, δείχνει να έχει αφήσει για πάντα πίσω του την άστατη ζωή, τις καταχρήσεις στη… Νουτέλα και τις γυναίκες, που χαρακτήρισαν την καριέρα του μέχρι που κρέμασε τα παπούτσια του. Έπρεπε να μεσολαβήσουν ένας γάμος και δύο παιδιά. Ο δρόμος του άλλοτε φορ που αντιπαθεί τη διπλωματία και δεν διστάζει να συγκρουστεί με ανθρώπους του calcio θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα καταστροφικό μονοπάτι στρωμένο με γυναίκες και τόνους Νουτέλα!

Ήταν 18 Δεκεμβρίου όταν ένας 17χρονος άφηνε… άφωνους τους Κριστιάν Πανούτσι και Λοράν Μπλαν χαρίζοντας τη νίκη στην Μπάρι επί της Ίντερ (2-1). Τότε οι Ιταλοί έμαθαν το όνομα του Αντόνιο Κασάνο, πως γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1982 μια μέρα μετά την ανάδειξη της «σκουάντρα ατζούρα» σε παγκόσμια πρωταθλήτρια, οπότε είχε όλους τους οιωνούς με το μέρος του. Η αλαζονική του προσωπικότητα, έντονα αντίθετη με την ταπεινή ανατροφή του, διέψευσε κάθε προσδοκία.

Ο Κασάνο μετά την Ίντερ μετακόμισε στη Ρόμα το 2001, σε ηλικία 19 ετών, έναντι 26 εκατομμυρίων λιρών, η πιο ακριβή εφηβική μεταγραφή της εποχής. Εκεί, έγινε φίλος με τον Τότι, αλλά τα έσπασε μαζί του, όπως και με τον Φάμπιο Καπέλο, τον οποίο ξανασυνάντησε στη Ρεάλ. Ο Φάμπιο ήθελε να τον απογειώσει, αλλά ο Κασάνο σκεφτόταν το σεξ, το φαγητό και τα ξενύχτια. Όταν έφτασε στο Bernabeu στα 23 του ήταν υπέρβαρος ήδη και σε 7 μήνες πήρε 14 κιλά, τρώγοντας τη Νουτέλα από το βάζο. Η Μαδρίτη του επέβαλε πρόστιμο για κάθε παραπάνω γραμμάριο και προσπάθησε να καταργήσει τις υπερβολές του, που τον ήθελαν μέχρι τα 25 του να έχει κοιμηθεί με 700 γυναίκες. Στην Πάρμα ήταν καλά, αλλά τον κέρδισε η Μίλαν. Στους ροσονέρι πέρασε σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά όταν εμφανίστηκε η προοπτική της Ίντερ έκανε ό,τι μπορούσε για να αλλάξει στρατόπεδο, στους νερατζούρι πλακώθηκε με τον Αντρέα Στραματσιόνι και τα παράτησε με τον Βάλτερ Ματσάρι. Όπως αποκάλυψε ο Κασάνο σε μια συνέντευξή του στην «Corriere della Sera»: «Ήμουν μια καταστροφή στα πρώτα 16 χρόνια της ζωής μου, τρελός, άναρχος, τεμπέλης. Όταν έγινα επαγγελματίας ήταν δύσκολο να αλλάξω. Είμαι ευτυχισμένος όμως. Προέρχομαι από το δρόμο, πίστευα ότι το ποδόσφαιρο ήταν όπως ο δρόμος, αλλά δεν ήταν έτσι. Το καταλαβαίνω μόλις τώρα», όταν η καριέρα του ήταν στη δύση της.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ