Το πιο διάσημο νόμισμα στον κόσμο είναι τώρα το πιο πολύτιμο χρυσό νόμισμα στον κόσμο αφού πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 9.360.000 δολαρίων σε μια δημόσια δημοπρασία σημαντικών αμερικανικών νομισμάτων που πραγματοποιήθηκε από την Heritage Auctions, στο Ντάλας του Τέξας. Το χρυσό νόμισμα του 1787 είναι το καλύτερο από τα επτά που είναι γνωστό ότι υπάρχουν.

Το δουβλόνι είναι το καλύτερο παράδειγμα του είδους του και η πώλησή του σηματοδοτεί μόλις την τρίτη φορά που το νόμισμα δημοπρατείται από το 1848. Είναι γνωστό ως το πιο διάσημο νόμισμα στον κόσμο.
xruso-nomisma

Τα Brasher Doubloons έγιναμ δημοφιλή σε μυθιστορήματα με ντετέκτιβ και κινηματογραφικές ταινίες, όπως το The High Window, του Raymond Chandler, και η ταινία μεγάλου μήκους The Brasher Doubloon (20th Century Fox, 1946). Για τον μέσο Αμερικανό πολίτη, το Brasher Doubloon είναι το αρχέτυπο ενός σπάνιου και πολύτιμου νομίσματος και απολαμβάνει ένα υψηλό στάτους που δεν μπορεί να φτάσει κανένα άλλο νόμισμα.

Σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας για ένα χρυσό νόμισμα ήταν 7,59 εκατομμύρια δολάρια για ένα 20δόλαρο του 1933, το Double Eagle, το οποίο πωλήθηκε το 2002 στη Νέα Υόρκη.