Μοσχαρίσια μπριζόλα με μαύρη μπίρα
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σας την φτιάχνει με τον νόστιμο τρόπο...
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΨΗΣΙΜΟ: 30΄-40΄
ΑΝΑΜΟΜΗ: 24 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: 5,70 η μερίδα
Συνταγή: Δημήτρης Σκαρμούτσος
Υλικά
2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (περίπου 550 γρ. η μία)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
ή 1 κ.γ. σιναπόσπορο (κόκκοι μουστάρδας)*
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα ή 4-5 κ.σ. ξερό, τριμμένο
½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα ή 4-5 κ.σ. ξερή, τριμμένη
1 κουτάκι (330 ml) μαύρη μπίρα
4 κ.σ. πετιμέζι
2 κ.σ. μέλι
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο
αλάτι & πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο alati&piperi.gr