ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     

ΨΗΣΙΜΟ: 30΄-40΄       

ΑΝΑΜΟΜΗ: 24 ώρες 

ΚΟΣΤΟΣ: € 5,70 η μερίδα

Συνταγή: Δημήτρης Σκαρμούτσος

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΙΡΑ

Υλικά

2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (περίπου 550 γρ. η μία)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα 

ή 1 κ.γ. σιναπόσπορο (κόκκοι μουστάρδας)*

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα ή 4-5 κ.σ. ξερό, τριμμένο 

½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα ή 4-5 κ.σ. ξερή, τριμμένη

1 κουτάκι (330 ml) μαύρη μπίρα

4 κ.σ. πετιμέζι

2 κ.σ. μέλι

χυμός από 1 πορτοκάλι

ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

αλάτι & πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο alati&piperi.gr