Από τον σφοδρό καύσωνα δεν υποφέρουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους να κρατούν δροσερά τα άγρια ζώα και να μην υποφέρουν από τη ζέστη.

Η Ευρώπη βράζει, η υπερβολική ζέστη έχει δυσκολέψει τη ζωή των πολιτών αλλά και των ζώων.

 Για να αντιμετωπίσουν τον σφοδρό καύσωνα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου έψαξαν και βρήκαν καινοτόμους τρόπους για να κρατήσουν δροσερά τα ζώα που φιλοξενούν.

Τα θαλάσσια λιοντάρια είναι ευτυχισμένα κάθε φορά που οι φροντιστές πετούν στο νερό τεράστια κομμάτια πάγου.

 «Τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνια γεύτηκαν βόμβες πάγου σήμερα, για αυτά δεν είναι μόνο αναζωογονητικό να δαγκώνουν τον κρύο πάγο, είναι επίσης παιχνίδι, είναι επίσης εμπλουτισμός στην καθημερινότητά τους, δηλαδή ασχολία στη ζωή τους» σχολίασε υπάλληλος του ζωολογικού κήπου.

 Οι θαλάσσιοι λέοντες της Καλιφόρνιας κολυμπούν μέχρι την παγωμένη λιχουδιά και την δαγκώνουν μέχρι να λιώσει.

 Υπάρχουν και ζώα που το φυσικό τους περιβάλλον είναι οι υψηλές θερμοκρασίες της Αφρικής, όπως οι καμηλοπαρδάλεις, οι ελέφαντες, οι ζέβρες, τα φλαμίνγκο και έτσι οι απαιτήσεις τους είναι λιγότερες.

 Παρόλα αυτά, οι φροντιστές του κήπου φροντίζουν να τα δροσίζουν και ιδιαιτέρως τους ελέφαντες. Τα συμπαθέστατα παχύδερμα παίζουν καθημερινά με το νερό και δείχνουν να το απολαμβάνουν πολύ.