Πεπεισμένος ότι ανακάλυψε θραύσματα εξωγήινου αεροσκάφους είναι ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Έιβι Λεμπ, ο οποίος ολοκλήρωσε μία αποστολή 1.500.000 δολαρίων, αναζητώντας τα απομεινάρια ενός μυστηριώδους μετεωρίτη που έπεσε στην ακτή της Παπούα Νέας Γουινέας το 2014.

Ο 61χρονος αστροφυσικός, ο οποίος έχει αμφισβητηθεί για την πεποίθησή του ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη, συνέλεξε με ομάδα ερευνητών 50 σφαιρίδια από τα βάθη του ωκεανού, χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό άγκιστρο που έπεσε από το πλοίο «Silver Star». Με μία πρώτη ματιά από τους επιστήμονες, τα μικροσκοπικά σωματίδια πιστεύεται ότι αποτελούνται από ένα κράμα ατσαλιού και τιτανίου, σκληρότερο από τα 272 διαστημικά αντικείμενα που υπάρχουν στον κατάλογο της NASA.

Η ανθεκτικότητα συνδυαστικά με την ασυνήθιστη ταχύτητα του κομήτη αποτελούν ενδείξεις διαστρικής προέλευσης, αναφέρει η έρευνα και, ενώ τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Παρατηρητήριο του Χάρβαρντ για ανάλυση, ο καθηγητής είναι απολύτως βέβαιος πως είτε έχουν διαστρική προέλευση ή έχουν κατασκευαστεί από ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό.

Η ύπαρξη εξωγήινης ζωής βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ένας αξιωματούχος της CIA είχε αποκαλύψει ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους άθικτα εξωγήινα οχήματα, με το Πεντάγωνο να διαψεύδει την αναφορά.

Τέτοιες αναφορές κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες. Οι θεάσεις και οι έρευνες για την ύπαρξη UFO ξεκίνησαν μετά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο με ένα ξαφνικό κύμα ανεξήγητων αναφορών. Τι γνωρίζουμε όμως από τις έρευνες; Από το 1947 έως το 1969 η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κατέγραψε 12.618 θεάσεις UFO ως μέρος του «Project Blue Book», ωστόσο οι περισσότερες εξηγήθηκαν από φυσικά φαινόμενα ή φάρσες.

Τον Νοέμβριο του 2004 δύο πιλότοι του πολεμικού ναυτικού έλαβαν εντολή να αναχαιτίσουν ένα μυστηριώδες σκάφος. Απαθανάτισαν σε βίντεο το ασυνήθιστο σκάφος πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο όμως έφυγε πριν προλάβουν να το πλησιάσουν.

Το 2007 το Πεντάγωνο ξεκίνησε έναν νέο γύρο παρατηρήσεων, λέγοντας ότι «αυτό που θεωρήθηκε επιστημονική φαντασία είναι πλέον επιστημονικό γεγονός».

Πολλά άλλα περιστατικά σημειώθηκαν τα επόμενα χρόνια, με πιλότους να βιντεοσκοπούν ασυνήθιστα σκάφη κοντά στη Φλόριντα, μέχρι το 2020, όταν δύο επιστήμονες της NASA παραδέχθηκαν πως υπάρχουν αινιγματικές υποθέσεις που πρέπει να διερευνηθούν.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη λύση του μυστηρίου, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι «δεν είμαστε μόνοι».

Ρεπορτάζ: Πηνελόπη Μαρκάκη
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή