Οκτώ χρόνια από τη ζωή ενός δημιουργού πήγαν χαμένα! Τόσα χρόνια χρειάστηκε ώστε να κατασκευάσει τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα και όταν τελικά τα κατάφερε, δεν μπόρεσε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες, με την επιτροπή να τον κόβει, κάτι που ο Ρισάε Πλοντ αδυνατεί να πιστέψει.

Ο καλλιτέχνης από τη Γαλλία ασχολείται με τον μοντελισμό από την ηλικία των 8 ετών, αναφέρει η Daily Mail. Τον Δεκέμβριο του 2015 αποφάσισε να δημιουργήσει τον διάσημο πύργο χρησιμοποιώντας σπίρτα, που αγόρασε από σούπερ μάρκετ.

Δημοσιεύτηκε από Richard Plaud στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024

Aπορρίφθηκε από το Γκίνες χωρίς να γίνει επιθεώρηση από κοντά


Στη συνέχεια, έπεισε τον Γάλλο κατασκευαστή σπιρτόξυλων Flam’Up να του προμηθεύσει τεράστια κουτιά με 190.000 ακέφαλα σπίρτα και αφιέρωσε 4.200 ώρες για να ολοκληρώσει το έργο του.

Όμως, η επιτροπή του Γκίνες θεώρησε πως δεν είναι εμπορικά διαθέσιμα τα σπίρτα και ότι έχουν αλλάξει από την αρχική τους μορφή. Έτσι, απέρριψε το έργο του, χωρίς καν να γίνει σχετική επιθεώρηση από κοντά.

«Είναι απογοητευτικό, αποκαρδιωτικό, ακατανόητο και καθόλου δίκαιο παιχνίδι», δήλωσε ο Richard Plaud, που αδυνατεί να πιστέψει την απόφαση της επιτροπής.