Η διατροφή μπορεί να είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας αν θέλουμε να έχουμε ανεβασμένη διάθεση και ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε με ευκολία στην απαιτητική καθημερινότητα! Αν λοιπόν η διάθεση σας είναι πεσμένη τότε θα πρέπει να καταναλώσετε τις τροφές που περιέχουν τις βιταμίνες για καλή διάθεση και θα ξαναβρείτε άμεσα τον καλύτερό σας εαυτό.

Λιπαρά ψάρια κι οστρακοειδή

Τα λιπαρά ψάρια εκτός από τα πολύτιμα για την υγεία μας Ω3 λιπαρά τα οποία βελτιώνουν θεαματικά την ψυχική διάθεση και υγεία περιέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες ονομάζονται από τους διατροφολόγους ως βιταμίνες για διάθεση. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι οι άνθρωποι που ζουν σε νησιά και καταναλώνουν φρέσκα ψάρια πιο συχνά είναι πιο χαρούμενοι και ευδιάθετοι. 

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, ιχνοστοιχεία αλλά και βιταμίνες οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε πιο ήρεμοι. Επίσης οι μπανάνες περιέχουν την πολύτιμη για την διάθεση μας βιταμίνη Β6.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά οξέα αλλά και πολλές βιταμίνες οι οποίες μας τονώνουν την διάθεση και μας φτιάχνουν την ψυχολογία. Ειδικά τα καρύδια, τα φιστίκια Βραζιλίας αλλά και ο ηλιόσπορος περιέχουν πολύτιμα λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλουν στην άμεση βελτίωση της διάθεσης. Συγκεκριμένα τα φιστίκια Βραζιλίας περιέχουν σε υψηλή συγκέντρωση σελήνιο και βιταμίνη Β6 ο συνδυασμός των οποίων έρευνες έχουν δείξει ότι φτιάχνουν πολύ γρήγορα την διάθεση βελτιώνοντας κατά πολύ την καθημερινότητα ανθρώπων με έντονο άγχος. 

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες για διάθεση, όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Β12 αλλά και το σελήνιο. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες σε καθημερινή συχνότητα για τον οργανισμός μας ώστε να είναι ήρεμος και να μπορεί να αντεπεξέλθει στο έντονο άγχος και στρες.

Αυγά

Τα αυγά συγκεκριμένα περιέχουν την γνωστή βιταμίνη Β6 η οποία δρά χαλαρωτικά και έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει την διάθεση σημαντικά. Φυσικά το αυγό περιέχει και την βιταμίνη Β12 η οποία όπως είπαμε είναι μια από τις σημαντικότερες βιταμίνες για την καλή διάθεση και ψυχολογία μας.