ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΠΟΥΡΑΚΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3 ώρες 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ

Υλικά 
40 έτοιμα πουράκια (θα τα βρείτε σε σουπερμάρκετ ή ζαχαροπλαστεία)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΦΕ
5 αβγά
180 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 
620 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
180 γρ. ζάχαρη άχνη 
150 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), λιωμένη, ζεστή
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη 
200 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
150 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη 

Εκτέλεση 
ΠΑΡΦΕ: Σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα αβγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ώρα. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να γίνουν ελαφριά σαντιγί. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα των αβγών και χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγη λίγη τη σαντιγί. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Απλώνουμε το παρφέ σε ένα ταψί ή σε οποιοδήποτε φαρδύ σκεύος χωράει στην κατάψυξή μας και το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει για περίπου 1 ώρα. (Δεν θέλουμε να παγώσει τελείως, γιατί δεν θα μπορούμε να το δουλέψουμε.)

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βάζουμε το παγωτό σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα πουράκια. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά για τουλάχιστον 1 ώρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα πουράκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά και μόλις παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

TIPS: Βάζουμε το παρφέ σε φαρδύ σκεύος για να παγώσει πιο γρήγορα και να σερβίρεται πιο εύκολα. 
Αν δεν βρείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πουράκια, πάρτε μικρά χωνάκια (από το σουπερμάρκετ ή το ζαχαροπλαστείο), βουτήξτε το πάνω μέρος στη λιωμένη σοκολάτα, βάλτε τα στην κατάψυξη να παγώσουν και κατόπιν γεμίστε τα. 

ΠΗΓΗ: ALATIKAIPIPERI.GR