Πικάντικα μύδια
<p>Αποθεώστε τα καθημερινά σας πιάτα</p>
Τα θαλασσινά δεν γίνεται να μην αποτελούν επιλογή στην καθημερινή μας διατροφή γι’ αυτό και είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μας. Απολαύστε τα σε μια νέα συνταγή που θα σας ξετρελάνει.
ΓΙΑ 6 AΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 7΄
ΚΟΣΤΟΣ: €0,90 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΚΑΛΙΑΣ
Υλικά
1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
½ πράσο, το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες
½ καυτερή πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα μύδια, το πράσο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζουμε με καπάκι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το μπούκοβο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.