Υλικά
Για το κέικ

Φαρίνα 1 ποτήρι κοσκινισμένη κόκκινη
Αυγά 3 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Ζάχαρη 3/4 ποτηριού
Γάλα 1/2 ποτήρι χλιαρό
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ξύδι λευκό 1 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ σκόνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο 6 -8 σταγόνες
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα

Για το γλάσο

Άχνη ζάχαρη 3/4 ποτηριού
Λεμόνι 1/2 τον χυμό του
Κουβερτούρα σε σταγόνες προαιρετικά για στολισμό

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρονται για την υλοποίηση της ζύμης και χτυπάμε καλά να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.Όταν ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει , κόβουμε την πάνω πλευρά του κέικ έτσι ώστε να είναι ίσιο και την κομμένη επιφάνεια την γυρίζουμε ώστε να γίνει η βάση του κέικ. Το κομμάτι που κόψαμε το θρυμματίζουμε για στολισμό στο τέλος.

Για το γλάσο : Bάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ την άχνη ζάχαρη και το λεμόνι σταδιακά, τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του κέικ και τις σταγόνες σοκολάτας.