Με αφορμή σαν σήμερα την πρώτη επιτυχημένη πτήση με ελικόπτερο Σικορσκι (Sikorsky) VS-300, του ο Ρώσου αεροναυπηγού, Ιγκόρ Σικόρσκι, παρακάτω μπορείτε να δείτε την ιστορίκή αυτη πρώτη στιγμή του κορυφαίου Σικόρσκι. 

Το Vought-Sikorsky VS-300 ήταν ελικόπτερο σχεδιασμένο από τον Ιγκόρ Σικόρσκι. Πέταξε πρώτη φορά στις 14 Σεπτεμβρίου 1939 και έφερε έναν μονό έλικα με τρεις λεπίδες που κινούνταν από ένα κινητήρα ισχύος 75 ίππων. Η πρώτη ελεύθερη πτήση του (χωρίς δεσμά) έγινε στις 13 Μαΐου 1940. Παρ' όλο που δεν ήταν το πρώτο ελικόπτερο που πέταξε, ήταν το πρώτο που έφερε τη διαμόρφωση που είναι η πλέον διαδεδομένη σήμερα.

Ο Σικόρσκι κατασκεύασε το πρώτο τετρακινητήριο αεροπλάνο το 1913 και έπειτα από πολλές απογοητεύσεις μετα απο λάθη που έκανε επι δεκαετίες, παρουσίασε το πρώτο λειτουργικό ελικόπτερο του κόσμου το 1939!
Το όνομα του Σικόρσκι έγινε έτσι συνώνυμο με την πετυχημένη ανάπτυξη τριών διαφορετικών και σημαντικών σχεδιασμών πτητικών μηχανών: το τετρακινητήριο αεροσκάφος, το θηριώδες «ιπτάμενο βαπόρι» και το χρηστικότατο φυσικά ελικόπτερο…

Το ελικόπτερο ήταν για τον ίδιο ένα προσωπικό στοίχημα που μετρούσε τουλάχιστον 30 χρόνια αποτυχίας. Την άνοιξη του 1939 ξεκίνησε να σχεδιάζει εκ νέου ένα πρωτότυπο ελικόπτερο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, το πρωτότυπο VS-300 ήταν έτοιμο για δοκιμαστικά. Η λειτουργία του ήταν εντελώς καινοτόμα και μέσα σε 6 μήνες ο Σικόρσκι είχε καταφέρει να λύσει ένα από τα άλυτα προβλήματα της αεροναυπηγικής! Μαθαίνοντας από τα λάθη, πρόσθετε και άλλαζε συνεχώς τη λειτουργία του ελικοπτέρου του κι έτσι το 1941 ήταν πια έτοιμος να θέσει παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης με ελικόπτερο: η πτητική του συσκευή έμεινε στον αέρα μία ώρα, 5 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. 

Δείτε το video που ακολουθεί;

Στο επόμενο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε 2 χρόνια μετά την επιτυχία του Σικόρσκι δείχνει ένα ελικόπτερο που έχει ως μόνο σκοπό του να ... φέρνει τα ψώνια από το σουπερμάρκετ. Όπως αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος στο βίντεο το μέλλον είναι απλά ένα όπου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο παρκάρισμα του σουπερμάρκετ και βεβαίως όταν θα σε περιμένει η γυναίκα σου και τα παιδιά σου στο σπίτι δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα στην προσγείωση. Καθώς η κάθετη προσγείωση θα σε διευκολύνει στην παράδοση! Το βλέπουμε σήμερα και γελάμε αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το 1943 το παρακάτω βίντεο ήταν απόλυτα σοβαρό!.

Και τέλος το τελευταίο Sikorsky S-97 RAIDER που παρουσίασε η εταιρεία Sikorsky των Μάιο 2015.  Η νέα αυτή γενιά στρατιωτικών ελικοπτέρων παρέχει δυνατότητες και επιδόσεις που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στη βιομηχανία. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ελικόπτερο – το οποίο βασίζεται στο σχεδιασμό X2, ομοαξονικού στροφείου- διαθέτει τεχνολογίες επόμενης γενεάς για πολλαπλούς ρόλους (οπλισμένο αναγνωριστικό και ελαφρό επιθετικό ελικόπτερο), έχει πλήρωμα δύο ατόμων και είναι ικανό να μεταφέρει έξι πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και εξωτερικά τοποθετημένα όπλα. Οι έλικές του του παρέχουν δυνατότητα πτήσης σε ταχύτητα cruise 220 κόμβων (407 χλμ /ώρα), ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή των συμβατικών ελικοπτέρων. Η εταιρεία το προωθεί ως αντικαταστάτη του OH-58D Kiowa Warrior του αμερικανικού στρατού. 

Για την ιστορία του κατασκευαστή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1889 στο Κίεβο της Ουκρανίας και απεβίωσε στις 26 Οκτωβρίου του 1972, κατακτώντας το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών για τα αεροσκάφη που σχεδίασε: Βίτιαζ Ρούσκι, Vought-Sikorsky 300. 

Έχει σχεδιάσει και πέταξε πρώτο multi-κινητήρα του κόσμου για αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, το Russky Vityaz το 1913, και το πρώτο αεροπλάνο, Ilya Muromets, το 1914.

Μετά μεταναστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1919, και ο Sikorsky ίδρυσε την Sikorsky Aircraft Corporation το 1923, και ανέπτυξε το πρώτο υδροπλάνο της Pan American Airways για να κατακτήσει τον ωκεανό το 1930.

Το 1939 Sikorsky σχεδιαστεί και πέταξε το Vought-Sikorsky 300, την πρώτη βιώσιμη εκδοχή των αμερικανικών ελικοπτέρων, προπομπός όλων των σύγχρονων ελικοπτέρων όπως τα ξέρουμε σήμερα. Τέλος ο Sikorsky τροποποίησε τον σχεδιασμό στο Sikorsky R-4, που έγινε το πρώτο ελικόπτερο μαζικής παραγωγής στον κόσμο το 1942.