Φτιάξτε χειροποίητο παγωτό σε 5 λεπτά
Υλικά
- 400ml) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (χωρίς λιπαρά ή κανονικό) παγωμένο
- 2 φλιτζάνια (450 ml) κρέμα γάλακτος, παγωμένο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ.
Οταν γίνει σαντιγί, χαμηλώστε την ταχύτητα για λίγο και ρίξτε μεσα το ζαχαρούχο γάλα. Αν θέλετε προσθέστε λίγη βανίλια.
Στη συνέχεια, αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.
Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μεγάλο επανασφραγιζόμενο δοχείο και να παγώσει τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Δώστε γεύση στο παγωτό σας, προσθέτοντας θριμματισμένα μπισκότα, σιρόπι, φρούτα κλπ.