Λαζάνια με σπανάκι και ανθότυρο
<p>Απλά συγκλονιστικό</p>
Τι χρειάζεσαι:
Μισό κιλό φαρδιά λαζάνια
Μισό κιλό σπανάκι
200 γρ ανθότυρο
2 κύβους βούτυρο
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
Mισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι και Πιπέρι
Πως το Φτιάχνεις:
Καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι, κρυώνει και το ψιλοκόβουμε. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε μπολ με πάγο να κρυώσουν και να πάρουν ελαστική μορφή.
Τα περνάμε από πετσέτα να μην εχουν υγρασία, σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά το σπανάκι, αλατίζουμε και βάζουμε και πιπέρι. Ρίχνουμε τριμμένο το ανθότυρο και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν.
Σε πυρέξ βουτυρώνουμε τη βάση και βάζουμε σε στρώσεις τα λαζάνια με τη γέμιση. Στο τέλος πασπαλίζουμε την μοτσαρέλα και ρίχνουμε και το βασιλικό. Βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 για 20 λεπτά.
Κόβουμε το φαγητό και το σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φύλλα από την καρδιά σπανακιού.