Έχει πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις αλλά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση. Την γνωρίσαμε ως Πελαγία στο σίριαλ Της αγάπης μαχαιριά αλλά την αγαπήσαμε ως κακιά Νταίζη στα Μυστικά της Εδέμ. Η Μαριάννα Πολυχρονίδη αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της.

Λόγω ενός μεγάλου έρωτα, πήρε την απόφαση να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη μαζί του αφήνοντας την καριέρα της. «Πάντοτε ήταν προτεραιότητα μου η προσωπική μου ζωή. πήγα όντως στην Κρήτη, αλλά επέστρεψα γρήγορα, γιατί επανεκτίμησα τη δουλειά μου. Μόνο όταν έφυγα, κατάλαβα αυτό που μου έλεγαν οι δικοί μου άνθρωποι, ότι αν εγκαταλείψω το θέατρο, δεν θα είμαι καλά μέσα μου. Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν άντεχα εκτός σκηνής, γύρισα μέσα σε δύο μόλις μήνες».

Η απόφαση να φύγει οριστικά από την Κρήτη συνδυάστηκε με τον χωρισμό από τον σύντροφο της. «Έρχονται κάποιες στιγμές που οφείλεις να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή σου. Εγώ μάλλον πέρασα λίγο πιο έντονα τη λεγόμενη κρίση των τριάντα. Ζύγισα τα πράγματα και κατέληξα ότι προτιμώ να συμπορευτώ με τη δουλειά μου και πως θα βρεθεί κάποιος άλλος σύντροφος σε αυτή τη ζωή. Κάθε χωρισμός είναι επώδυνος. Μου πήρε χρόνο α μπορέσω να προχωρήσω. Επέστρεψα ενώ είχα ανακοινώσει παντού στο χώρο της δουλειάς ότι ήμουν εκτός και παράλληλα έπρεπε να αντιμετωπίσω έναν χωρισμό. Δεν ήταν εύκολο. Τώρα πια, δύο χρόνια μετά, νιώθω ότι ήταν από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής μου, γιατί γνώρισα τον εαυτό μου».