Ιδανική συνταγή για ένα ''νόστιμο'' βράδυ
Ρύζι με κάσιους, μπρόκολο & τσίλι
Για 4 άτομα
προετοιμασία: 10/ μαγείρεμα: 20/
Κόστος: 1,30 η μερίδα
Υλικά
500 γρ. ρύζι Καρολίνα 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 λίτρο ζωμός κότας (ψυγείου ή από βιολογικό κύβο) 100 γρ. φιστίκια κάσιους 100 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον μισό ζωμό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, τα κάσιους, το μπρόκολο και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να απορροφηθούν τα περιττά υγρά. Σερβίρεται ζεστό.
Tip
Πασπαλίστε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα, αν θέλετε και τυρένια γεύση στο ρύζι σας.