Για 4 άτομα

προετοιμασία: 10/ μαγείρεμα: 20/

Κόστος: €1,30 η μερίδα

Υλικά

500 γρ. ρύζι Καρολίνα • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη • 100 ml λευκό ξηρό κρασί • 1 λίτρο ζωμός κότας (ψυγείου ή από βιολογικό κύβο) • 100 γρ. φιστίκια κάσιους • 100 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον μισό ζωμό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, τα κάσιους, το μπρόκολο και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να απορροφηθούν τα περιττά υγρά. Σερβίρεται ζεστό.  

Tip

Πασπαλίστε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα, αν θέλετε και τυρένια γεύση στο ρύζι σας.