Με ένα σκίτσο η smart δίνει τα διαπιστευτήρια των ανανεωμένων αμιγώς ηλεκτροκίνητων EQ fortwo και EQ forfour τα οποία αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου με την προοπτική να διατεθούν από την επόμενη χρονιά.

Πέρα από τα όσα μπορεί να συμπεράνει κανείς για τη σχεδιαστική τους εξέλιξη από τα σκίτσα που δημοσιοποιούνται, η γερμανική φίρμα υποστηρίζει ότι η ανανέωσή τους θα εστιάσει σε μια πιο «μινιμαλιστική και ώριμη αισθητική προσέγγιση».



Σύμφωνα με προηγούμενες κατασκοπικές λήψεις των υπό εξέλιξη δύο μοντέλων το παραπάνω μεταφράζεται σε μια μεγαλύτερη γρίλια με κυψελοειδές μοτίβο, νέου σχεδιασμού φώτα ομίχλης, νέα, πιο αεροδυναμική σχεδίαση για τον μπροστινό προφυλακτήρα και το καπό και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω. Το παζλ αναμένεται να συμπληρώσουν νέου σχεδιασμού ελαφρύτεροι τροχοί και ζάντες.

Παράλληλα, ακόμα περισσότερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε όρους εξατομίκευσης καθώς οι ιδιοκτήτες των νέων ηλεκτρικών smart θα μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε ό,τι αφορά τα χρώματα και τις υφές για τις επενδύσεις του εσωτερικού όσο και για εξοπλιστικά στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις ως προς τη σχεδίαση προς όφελος περισσότερης εργονομίας.

Εκεί που δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφορές θα είναι ως προς το ηλεκτρικό σύνολο που εφοδιάζει τα smart τα οποία θα εξακολουθήσουν να περιλαμβάνουν στις επιλογές τους τις συνήθεις παραλλαγές αμαξωμάτων συμπεριλαμβανομένων των cabrio.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδόσεις EQ των smart επωφελούνται από ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 82 ίππων το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία 17,6 kWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 105 χλμ. και αναπλήρωση της ενέργειας από το 10%-80% σε λιγότερο από 40 λεπτά με ταχυφορτιστή 22 kW.