Το Σύστημα Αναγνώρισης Πεζών της Ford (Pedestrian Detection) επεξεργάζεται πληροφορίες από ένα ραντάρ τοποθετημένο στον προφυλακτήρα και μία κάμερα στο παρμπρίζ. Μία βάση δεδομένων με σωματότυπους πεζών επιτρέπει στο σύστημα να διαχωρίζει ανθρώπους από αντικείμενα όπως δέντρα και οδική σήμανση. Η κάμερα μεταδίδει πάνω από 30 καρέ το δευτερόλεπτο – ταχύτερα από έναν κινηματογραφικό προτζέκτορα. Οι εικόνες που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και η ευρυγώνια λήψη επιτρέπει στο σύστημα να διακρίνει τους πεζούς, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με χρήση μόνο των προβολέων.

Εάν το σύστημα ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση με πεζό, πρώτα εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις για τον οδηγό. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία που βασίζεται στο υπάρχον Σύστημα Αναγνώρισης Πεζών (Pedestrian Detection) θα λανσαριστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την επόμενη γενιά Fiesta – που τώρα εκτίθεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Με τον ερχομό των αυτόνομων οχημάτων, βέβαια, η νυχτερινή οδήγηση θα γίνει ευκολότερη. Πέρσι ένα πειραματικό, αυτόνομο Ford Mondeo Hybrid χωρίς προβολείς κινήθηκε στο σκοτάδι στην πίστα δοκιμών της Ford στην Αριζόνα, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας να λανσάρει πλήρως αυτόνομα οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: newsauto.gr