Τέσσερα νέα μοντέλα περιελάμβανε ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού ασφαλείας, εκ των οποίων τα τρία κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτερη διάκριση.

Τα Skoda Kodiaq, Nissan Micra και MINI Countryman πρόσθεσαν το όνομά τους στη μακρά λίστα των αυτοκινήτων που συνδυάζουν τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας με τις απαραίτητες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην κατάκτηση των "πέντε αστέρων" του EuroNCAP.

Στην κατηγορία της προστασίας ενηλίκων, το Skoda Kodiaq έφτασε στο 92%, με το Nissan Micra να ακολουθεί με 91% και το MINI Countryman με 90%.

Αντιθέτως, στην προστασία πεζών το Nissan Μicra ήταν εκείνο που ξεχώρισε φτάνοντας στο 79%, την ίδια στιγμή που το Skoda Kodiaq έμεινε στο 71% και το MINI Countryman στο 64%.

Το βρετανικό crossover ήταν εκείνο που έκοψε πρώτο το νήμα στην προστασία ανηλίκων «σκοράροντας» 80%, με το Nissan Micra να φτάνει στο 79% και το Skoda Kodiaq στο 77%.

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή του νέου κύκλου δοκιμών του EuroNCAP εξελίχθηκε το νέο Suzuki Swift, αποσπώντας μόλις τρία αστέρια.

Η βαθμολογία του ιαπωνικού supermini αναδεικνύει την εξοπλιστική ένδυα που το χαρακτηρίζει σε επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας αλλά και άγνωστες μέχρι σήμερα αδυναμίες σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας.