Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μετατροπής του 500 σε «πυραύλους τσέπης» ιδίως από την Abarth ή όπως το πρόσφατο της Pogea Racing 500 με απόδοση 500 ίππων.

Αυτή η παράδοση βελτίωσης του ιταλικού city car απέκτησε μόλις έναν ακόμα εκπρόσωπο ο οποίος έκανε την εμφάνισή στα πάτρια εδάφη της Fiat, στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο.

Ο λόγος για το Fiat 500 Giannini το οποίο εκτός από το νέο, σαφώς πιο επιθετικό και ανθρακονημάτινο bodykit με τους θηριώδεις θόλους, την χαώδη εισαγωγή αέρα, τους ασυνήθιστα μεγάλους προβολείς ομίχλης και τα υπόλοιπα σχεδιαστικά τετρίπια που υποδηλώνουν το διαφορετικό χαρακτήρα του, φιλοξενεί στα σπλάχνα του τον κινητήρα 1,75 λίτρων της Alfa Romeo 4C, τοποθετημένο στο πίσω τμήμα ο οποίος του εξασφαλίζει 350 ίππους οι οποίοι μεταδίδονται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.  Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν το σύστημα ανάρτησης με την υπογραφή Ohlins καθώς και ένα σετ διάτρητων δισκόφρενων με εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εταιρεία που το δημιούργησε σχεδιάζει να κατασκευάσει 100 αντίτυπα τα οποία θα ξεκινούν από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150.000 ευρώ.