Το Ford Fiesta επιλέχθηκε ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2018. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι, οι δημοσιογράφοι-μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού επέλεξαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως «Αυτοκίνητο του 2018», με την επιλογή να γίνεται φέτος με ένα νέο σύστημα ανοιχτής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το οποίο κάθε μέλος του θεσμού κατανέμει ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Τα 10 αυτοκίνητα που είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (27 ήταν τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν) ήταν τα Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR και VW Polo.

Το Ford Fiesta συγκέντρωσε 338 βαθμούς,με το Seat Ibiza να μένει μόλις ένα πόντο πίσω.

Στην εκδήλωση δόθηκε και φέτος ένα ειδικό βραβείο, αυτήν τη φορά σχετικό με την οδική ασφάλεια. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Ελένη Καρύδη της ΕΥΘΥΤΑ, για την προσφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών για τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.