Περιγράφεται ως το απόλυτο ιταλικό αθλητικό αυτοκίνητο της γενιάς του, και είναι εξαιρετικά σπάνια η Alfa Romeo 8C 2900B του 1939. Μάλιστα, η τιμή της είναι αποτρεπτική για οποιονδήποτε κοινό άνθρωπο, αφού κοστίζει περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ και πουλήθηκε σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια στις 19 Αυγούστου, καθιστώντας έτσι, ως το πιο ακριβό προπολεμικό αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο - το οποίο είναι ένα από τα επτά που κατασκεύασε η εταιρεία - έχει οκτακύλινδρο κινητήρα 2,905cc, διπλού υπερσυμπιεστή που παράγει 180 ίππους και δημιουργήθηκε από την Alfa για να συμμετέχει σε αγώνες.

Η Alfa Romeo, μαζί με τις Bugatti και την Hispano-Suiza, είναι μερικά από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα της δεκαετίας των '30s με τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 180 χλμ/ώρα, τιμή απίστευτη για την εποχή της.

Σύμφωνα με τη δημοπρασία του RM-Sotheby's, στα τέλη της δεκαετίας του 1930, το 8C 2900 δεν ήταν απλά ένα σπορ αυτοκίνητο, αλλά το πιο εξελιγμένο, σύγχρονο και συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο που μπορούσαν να αγοράσουν όσοι είχαν χρήματα.

Το αμάξωμα της Carrozzeria Touring κατασκευάστηκε με τη χρήση της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μεθόδου κατασκευής Superleggera (ιταλική για εξαιρετικά ελαφριά), αποτελούμενη από ένα εσωτερικό πλαίσιο από λεπτόκοκκους, κοίλους χαλύβδινους σωλήνες τυλιγμένους σε εξωτερικούς πίνακες αλουμινίου.

Δείτε το πανέμορφο αυτοκίνητο στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

 

Source: Rare pre-war Alfa Romeo could fetch up to 22 million Euro in Paris auction by ReutersNews