«Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να δουλέψω για όλους εσάς. Στην πράξη, όπως έκανα πάντα. Στις 2 Ιουνίου έχουμε την ευκαιρία να πάμε την Αττική Μπροστά». Το μήνυμα αυτό στέλνει, μέσα από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το β' γύρο των Περιφερειακών Εκλογών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας θα γυρίσει σελίδα.

«Να δώσουμε ξανά ελπίδα στην Αττική» ζητά με έμφαση ο Γιώργος Πατούλης και δηλώνει: «Σήμερα, στέκομαι με υπερηφάνεια απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία και χαίρομαι για το μήνυμα των πολιτών της Αττικής, την περασμένη Κυριακή. Είπαν ΟΧΙ στο λαϊκισμό και στην οπισθοδρόμηση και ΝΑΙ στη Νέα Αρχή για την Αττική, πάνω από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογικά συμπλέγματα. Είναι μήνυμα δημοκρατίας και συλλογικής αφύπνισης». .

Κληθείς να σχολιάσει της δηλώσεις της ανθυποψηφίας του Ρένας Δούρου, δηλώνει πώς «η έπαρση, η αλαζονεία και η υποκριτική στάση δεν είναι καλός σύμβουλος στο δημόσιο χώρο».

Τέλος, σχετικά με πιθανες μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει πως είναι έτοιμος να «γκρεμίσει» κάθε διαχωριστική γραμμή και να ασκήσει τα καθήκοντά του με ειλικρίνεια, εξυπηρετώντας -πάνω απ’ όλα και όλους- το δημόσιο συμφέρον. «Εξάλλου, είναι στο DNA μου η κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας. Το έχω αποδείξει, από όσες θέσεις ευθύνης κι αν ανέλαβα» αναφέρει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πατούλη:

Κύριε Πατούλη καταφέρατε και πετύχατε ένα μεγάλο ποσοστό από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, που σας δίνει αέρα νίκης αυτή την Κυριακή. Πόσο ικανοποιημένος νοιώθετε και ποιο είναι το μήνυμα που λάβατε από τους πολίτες;


Στις 26 Μαϊου κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στις 2 Ιουνίου χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους συμπολίτες μας, για να βάλουμε τέλος στην πενταετία της παρακμής, της αλαζονείας, της αναποτελεσματικότητας.

Οι πολίτες της Αττικής έστειλαν διττό μήνυμα.

Από τη μια, δεν ανέχονται να υποτιμάται κι άλλο η νοημοσύνη τους και από την άλλη, δε συμβιβάζονται με την υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Περιμένουν λύσεις, γι’ αυτό και μας εμπιστεύθηκαν. Εμείς, θα τιμήσουμε στο ακέραιο το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχουμε διαχρονικά μαζί τους και την επόμενη ημέρα.
Θεωρείτε ότι τα προβλήματα που μένουν «ανοιχτά» στο Λεκανοπέδιο, εδώ και χρόνια, έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην κρίση του εκλογικού κοινού;

Οι πολίτες, όλα αυτά τα χρόνια, άκουσαν και είδαν πολλά, εκτός από ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση και να θέσουμε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αττική, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη των συμπολιτών μας. Να δώσουμε επιτέλους λύσεις, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την πολιτική προστασία, την ασφάλεια, την τοπική ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Με πράξεις και όχι με λόγια.

Είστε έτοιμος για συνεργασίες, πέραν των κομματικών ορίων, εφόσον εκλεγείτε Περιφερειάρχης Αττικής;

Είμαστε έτοιμοι να «γκρεμίσουμε» κάθε διαχωριστική γραμμή και να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με ειλικρίνεια, εξυπηρετώντας -πάνω απ’ όλα και όλους- το δημόσιο συμφέρον. Εξάλλου, είναι στο DNA μου η κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας. Το έχω αποδείξει, από όσες θέσεις ευθύνης κι αν ανέλαβα.
Θεωρώ, ότι μαζί με τους συναδέλφους μου στην Περιφέρεια θα μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων, πάνω στις οποίες θα κινηθούμε. Ανεξάρτητα από τις κομματικές και πολιτικές επιλογές του καθενός η επίλυση των προβλημάτων δεν έχει χρώμα, όπως λέω συνέχεια.
Στόχος μου θα είναι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να επιδιώξω μια ειλικρινή και κυρίως αποτελεσματική συνεργασία με όλους.

Πως σχολιάζετε τις δηλώσεις της κας Δούρου, όταν έκανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος; Διακρίνατε μια δόση ειρωνείας και έπαρσης;

Έχω μάθει στη ζωή μου να αφουγκράζομαι τους πολίτες και μόνο. Να λαμβάνω πάντα τα μηνύματα που στέλνουν, να τους συμβουλεύομαι και να σέβομαι την σχέση εμπιστοσύνης που έχω χτίσει διαχρονικά μαζί τους. Αν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτό που σας περιέγραψα, σίγουρα θα ήμουν απομονωμένος στο δικό μου μικρόκοσμο και θα είχα χάσει οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Όλοι κρινόμαστε για ότι λέμε, για ότι κάνουμε ή δεν κάνουμε. Προφανώς και η έπαρση, η αλαζονεία και η υποκριτική στάση δεν είναι καλός σύμβουλος στο δημόσιο χώρο. Η υπεύθυνη στάση, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, πρέπει να είναι ο καθρέφτης κάθε δημόσιου προσώπου.

Ζούμε σε μια εποχή που ο λαϊκισμός πολλές φορές περισσεύει. Θεωρείτε ότι στην Περιφέρεια Αττικής την τελευταία πενταετία κάποιοι επένδυσαν σε αυτόν;

Καταρχάς, πρέπει ως πολίτες, -πρώτα απ’ όλα-, και μετά ως πολιτικοί να ορθώνουμε διαχρονικά το ανάστημά μας, απέναντι στα φαινόμενα του λαϊκισμού. Να έχουμε ισχυρά αντανακλαστικά και να βάζουμε στο περιθώριο τους πολιτικούς εκφραστές του.

Τέτοιου είδους φαινόμενα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη δημόσια πολιτική σφαίρα, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες. Όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνουν.

Σήμερα, στέκομαι με υπερηφάνεια απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία και χαίρομαι για το μήνυμα των πολιτών της Αττικής, την περασμένη Κυριακή. Είπαν ΟΧΙ στο λαϊκισμό και στην οπισθοδρόμηση και ΝΑΙ στη Νέα Αρχή για την Αττική, πάνω από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογικά συμπλέγματα. Είναι μήνυμα δημοκρατίας και συλλογικής αφύπνισης.

Πείτε μου σε μια φράση το μήνυμα που στέλνετε για αυτή την Κυριακή;

Ενωμένοι, ξεκινάμε από την Αρχή.

Αν σας έλεγα να απευθυνθείτε στους ψηφοφόρους της Αττικής σε πρώτο πρόσωπο, τι θα τους λέγατε;

Ζητώ τη στήριξή σας για να δώσουμε ξανά ελπίδα στην Αττική. Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να δουλέψω για όλους εσάς. Στην πράξη, όπως έκανα πάντα. Στις 2 Ιουνίου έχουμε την ευκαιρία να πάμε την Αττική Μπροστά. Να κάνουμε μια Νέα Αρχή, όλοι μαζί. Να κάνουμε περήφανους ξανά, τους πολίτες της Αττικής.