Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ελευσίνα.

«Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους , είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προειδοποίησε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου. Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών. Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη, είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης.

Υποσχέθηκε πως όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης.

«Φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

«Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας»


Ο κ. Μητσοτάκης ξεκθάρισε ότι η ΝΔ είναι υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας. Συγκεκριμένα είπε: «Ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας»

«Μια φορά ψεύτης , πάντα ψεύτης. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για να μην ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις μέρες του δημοψηφίσματος του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή εντολή.

Επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολιτική του για στήριξη των οικογενειών, εξήγγειλε επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018. Τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Επίσης, μίλησε για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Εύκολη πρόσβαση στις 120 δόσεις για μικρά ποσά
 

Εύκολη πρόσβαση στις 120 δόσεις για όσους χρωστούν μικρά ποσά εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε για μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση. Έφερε 4 παραδείγματα εργαζομένων αναδεικνύονατς τις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν σήμερα και άλλα καθημερινά προβλήματα και κατέδειξε τη βελτίωση που θα υπάρξει τόσο οικονομικά με μείωση των φόρων, όσο και επιδομάτων και άλλες πολιτικές για προσλήψεις.

Στις 7 Ιουλίου να μην λείψει κανείς

Από την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς, ούτε για χαλαρή ψήφο, ούτε για μπάνια, ούτε για λάθος επιλογές, είπε καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης. «Ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα» ανέφερε και πρόσθεσε στις 8 Ιουλίου «ξεκινάμε ενωμένοι»