Την πεποίθηση της ότι στις επικείμενες εκλογές τα «Χανιά θα είναι μπλε», εξέφρασε μεταξύ η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.
«Δε θα αφήσουν οι Χανιώτες, εάν ο επόμενος πρωθυπουργός είναι Χανιώτης... να μην έχει η Νέα Δημοκρατία και την πρωτιά στο νόμο μας!» σημείωσε η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής του κόμματος στον νομό.





Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Super FM 89.6 και ζήτησε τον “σταυρό των Χανιωτών”, για να αποκτήσει δύναμη και να βγάλει τους συντοπίτες της “ασπροπρόσωπους» ενώ τόνισε την πεποίθησή της πως «Οι Χανιώτες θα στηρίξουν Χανιώτη Πρωθυπουργό».

«Όποιος έχει υποτιμήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με πρώτο τον Τσίπρα, δεν υπάρχει …έχασε» δήλωσε με νόημα η βουλευτής της ΝΔ που εκτιμά ότι την Κυριακή οι Χανιώτες δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στηρίξουν τον Χανιώτη πρωθυπουργό. Δεν θα επιτρέψουν στους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας ότι τον έβγαλαν και ο πρωθυπουργός να μην έχει έρθει πρώτος στα Χανιά. Πιστεύω πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μια εξαιρετικά θετική συγκυρία, τώρα που και εγώ είμαι στα Χανιά, προβλήματα που απασχολούν τους Χανιώτες, να βρουν τη λύση τους».
Προβλήματα που όπως είπε, πέρα από όσα ήξερε κι η ίδια, γνώρισε κιόλας στη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας στο Νομό και της έδωσαν λαβή για να ιεραρχήσει τους στόχους της την επόμενη μέρα των εκλογών. «Έφτασε η ώρα να βρουν λύση θέματα που απασχολούν χρόνια τα Χανιά: ο ΒΟΑΚ, όπου υπάρχει μηδενική μελέτη, η σύνδεση του Ακρωτηρίου με το αεροδρόμιο, το ραντάρ του αεροδρομίου, τα έργα βιολογικού καθαρισμού, παράκαμψη Καστελλίου, ο κόμβος της Σούδας. Κανένα έργο στην Ελλάδα δεν γίνεται από μόνο του. Γίνονται όταν υπάρχουν άνθρωποι από πάνω τους και τρέχουν να τα ξεκολλήσουν όταν κάπου «κολλάνε», υποστήριξε η κα Μπακογιάννη που για αυτό το λόγο έχει ανοίξει το πολιτικό της γραφείο και ετοιμάζει και το σπίτι της στα Χανιά.