Τον Μαργαρίτη Σχοινά επιλέγει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Έλληνα επίτροπο που θα στελεχώσει τη νέα Κομισιόν υπό την Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν. Η νέα Κομισιόν θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2019. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα. 

Το χαρτοφυλάκιο του νέου Επιτρόπου δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι με βάση την εμπειρία του Μαργαρίτη Σχοινά και την καριέρα του στις Βρυξέλλες, το ελληνικό χαρτοφυλάκιο θα είναι αναβαθμισμένο.

Το δημοσίευμα του Politico για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Στο θέμα αναφέρθηκε και το Politico. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι θα είναι άγνωστος στα λημέρια του Μπερλεμόντ; (σ.σ. το  κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες). Φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε.»
politikoBR
Ποιος είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986.

Εργάζεται στην Κομισιόν από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού (2004-2007).

Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.