«Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησής μας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή στη Βουλή, λίγο πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

 «Έχουμε σχέδιο που φέρνει άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως «κανείς δεν εξαιρείται από την γενναία ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ».

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, επανέλαβε πως «όταν μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι Ευρωπαίοι», συμπληρώνοντας πως σκοπός του είναι να τον εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε πως «Μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας το σχέδιο 120 δόσεων ευνοεί εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το σχέδιο νόμου έχει σαφές ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως τους πιο αδύναμους. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας με αναγέννηση παραγωγικής μεσαίας τάξης αναζωογόνησης αγοράς ακινήτων αλλαγή οικονομικής πολιτικής μείγματος και τελικά μεγέθυνση ΑΕΠ ώστε να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για τους Έλληνες».

 Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως κόστος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ. «Κανένας δεν εξαιρείται από τη γενναία ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια ανάλογα με την αξία του ακινήτου» είπε χαρακτηριστικά.

«Τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες όταν θα έρθουν τα εκκαθαριστικά τους», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

 Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία είναι η τελευταία και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να την αξιοποιήσουν «γιατί δεν θα υπάρξει άλλη».

 Η νέα πολιτική θεώρηση προκαλεί αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την ότι «αναζητεί το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης σε χάρτες που δεν υπάρχουν πια».

 «Η πολιτική μας υπερβαίνει τα γνώριμα κομματικά σύνορα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 «Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις. Αυτά τα δύο στοιχεία που θα σηματοδοτούν το σύνολο της πολιτικής μας. Το παρόν νομοσχέδιο είναι τροχιοδεικτική βολή μίας νέας οικονομικής αντίληψης, με σκοπό την ανάπτυξη, και ιμάντα την μεσαία τάξη».

 «Η χώρα κάνει τα πρώτα και σταθερά βήματα για να αφήσει οριστικά πίσω της την εμπειρία της κρίσης», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρθηκε στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού αλλά και στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος που κατεγράφη τον Ιούλιο στην Ελλάδα.


Δείτε live την συνεδρίαση: