Mε τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη ασχολείται το Reuters, με τον αρθρογράφο του πρακτορείου να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ταχύτητα με την οποία κινούνται οι υπουργοί.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επένδυση στο Ελληνικό και στις Σκουριές Χαλκιδικής και συγκεκριμένα το ξεμπλοκάρισμά τους.

«Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι» γράφει ο Κοξ που σημειώνει την άνοδο του Χρηματιστηρίου τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και το γεγονός ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έπεσε κάτω από το 2%, σε επίπεδα-ρεκόρ.

«Ο Μητσοτάκης ανταποκρίνεται σε αυτές τις ελπίδες» σχολιάζει ο αρθρογράφος που επισημαίνει ότι ήδη πήγε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη.

«Εχει υποσχεθεί μειώσεις στον φόρο επιχειρήσεων και παρότι έχει υποσχεθεί ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, που απαιτούν οι δανειστές, είπε στους βουλευτές ότι «η μεταρρυθμιστική ώθηση και η αξιοπιστία μας θα δημιουργήσει τη βάση για επαναδιαπραγμάτευση του στόχου» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Το άρθρο φιλοξενεί την τοποθέτηση του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου που εξηγεί ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις για να προσελκύσει τις επενδύσεις που αποτελούν το κλειδί του αναπτυξιακού της σχεδίου ενώ υπάρχουν αναφορές και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στα εμπόδια που ύψωσε για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοιες εμβληματικές κινήσεις θα δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει γυρίσει την πλάτη της στη δημοσιονομική διαχείριση και την σκληροπυρηνική γραφειοκρατία» σημειώνει το άρθρο.

Παράλληλα αναφέρει ότι η ανάπτυξη αυτών των σχεδίων θα συμβάλει στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ανήλθαν στα 80 δισ. ευρώ τον προηγούμενο Μάρτιο.