Χωρίς κρατικό μισθό ή αποζημίωση θα εργαστούν τα μέλη της «Επιτροπής 2021», επικεφαλής της οποίας ετέθη από τον πρωθυπουργό η Γιάννα Αγγελοπούλου, ενώ τον τελικό λόγο για τις εκδηλώσεις και τον τρόπο που πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των 200 ετών θα τον έχει η Βουλή.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία της «Επιτροπής 2021» που θα συγκροτηθεί για τον σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι τα μέλη της επιτροπής δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση και θα λειτουργούν αμισθί. Συνολικά, η επιτροπή δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς θα εγκατασταθούν σε δημόσιο κτήριο. Επίσης, ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός προς τον πρωθυπουργό και δεν θα έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες. Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από τον πρωθυπουργό και την Βουλή.