Σε «φιάσκο» κατέληξε η χθεσινή προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να θέσει ζήτημα στην κυβέρνηση για την επιλογή του αρχηγού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Κι αυτό γιατί η Κ.Ο. του ομάδα, αντί να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει τον αρχηγό της, προτίμησε τις... παραλίες. Σε κάθε περίπτωση, από τους 86 βουλευτές, δεν βρέθηκαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα οι 25.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε τα τηλέφωνα στους βουλευτές της τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να «μαζευτούν» μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να αιτηθούν ονομαστικής ψηφοφορίας, για το θέμα της διοίκησης της ΕΥΠ, ωστόσο η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έμεινε στα σκαριά και αναμένεται η έναρξή της με τις πρώτες βροχές, που θα σημάνουν τη λήξη του θέρους για τους ΣΥΡΙΖαίους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι, σε σύνολο 86 βουλευτών, έλειπαν από τη διαδικασία οι 25. Η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει... μπαρούτι καθώς, όπως φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για μία ψηφοφορία.

Οι βουλευτές που δεν ψήφισαν:

Χαρίτου Δημήτριος
Φίλης Νίκος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τζάκρη Θεοδώρα
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Συρμαλένιος Νίκος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Γιάννης Μπουρνούς
Πολάκης Παύλος
Σκουφά Ελισάβετ
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βερναρδάκης Χριστόφορος
Βέττα Καλλιόπη
Βούτσης Νίκος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νίκος

Κυβερνητικές πηγές: Προτίμησαν τις παραλίες από τον Τσίπρα

Το «κάζο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε ασχολίαστο από πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, οι πηγές σχολίαζαν πως «ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε».

«Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς», συμπληρώνουν.

«Όταν τον συναντήσει από κοντά, ισως αντιληφθει ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντιον του», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.