Στα χαρακώματα βρέθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τη δέσμη άμεσων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προσφυγικών ροών, σημειώθηκε σκληρή κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στην άγρια κόντρα έδωσε την Κυριακή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με μία ανακοίνωση- ποταμό με 12 σημεία. Συνοψίζοντας τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό, το υπουργείο κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έκανε τη χώρα hotspot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών. Επιπλέον επισημαίνει ότι, εξαιτίας των πεπραγμένων της προηγούμενης κυβέρνησης, άνθρωποι στοιβάζονται σε θλιβερές δομές φιλοξενίας, το σύστημα διαχείρισης είναι ανύπαρκτο, τα σύνορα είναι «σουρωτήρι» και κυρίως η χώρα δεν είχε πολιτική στο ζήτημα του προσφυγικού.

«Αυτή την αδιέξοδη κατάσταση δεν μπορεί να ανεχθεί η Ελλάδα. Αυτή την κατάσταση έρχεται να ανατρέψει η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αυτά αλλάζει η δουλειά μας και όσα θα ακολουθήσουν. Υπάρχει κράτος. Υπάρχει πολιτική και βασίζεται στο τρίπτυχο : δημοκρατία, νομιμότητα, ανθρωπισμός», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για «πολλές απορίες νομιμότητας», από τη διαχείριση του προσφυγικού κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει αναφορά σε χαμηλή απορροφητικότητα ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και συστηματική προσφυγή σε έκτακτες ή άτυπες διαδικασίες, που οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη ροή χρήματος και παρατυπίες.

ΣΥΡΙΖΑ σε υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Δεν δικαιούστε να μας κουνάτε το δάχτυλο»

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία έκανε σφοδρή κριτική στην μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές και λέγοντας ότι ήταν αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε ατελείωτο hot spot. Η ανακοίνωση του υπ. Προσασίας του Πολίτη εκδόθηκε μετά την άγρια κόντρα που ξεκίνησε χθες μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό και την ανακοίνωση με τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη δείχνει την άγνοια και την υποκρισία της ΝΔ στο θέμα του μεταναστευτικού. Τονίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο, ούτε να παίζει παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί η οι μεταναστευτικές ροές στο βόρειο Αιγαίο θυμίζοντας ημέρες του 2015.


Γεννηματά για προσφυγικό: Ο καυγάς δεν λύνει τα πρόβληματα

Θέση στην κόντρα που ξέσπασε πήρε και το ΚΙΝΑΛ, με την Φώφη Γεννηματά να ζητά τώρα λύσεις τώρα για το προσφυγικό, επικρίνοντας ταυτόχρονα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για «ανούσιο καυγά ... ενώ εφαρμόζουν την ίδια πολιτική».

«Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεχίζουν τον ανούσιο καυγά για το προσφυγικό, ενώ εφαρμόζουν την ίδια πολιτική που δημιούργησε την ντροπή στη Μόρια και τα προβλήματα στα νησιά. Κανένας από τους δυο δεν μιλά για αυτά στο εξωτερικό. Μόνο λόγια του αέρα στο εσωτερικό», αναφέρει η κ. Γεννηματά και προσθέτει:

«Ο καυγάς δεν καλύπτει και το κυριότερο δεν λύνει τα προβλήματα. Λύσεις τώρα.».