Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στα Χανιά. Πολλά μέλη των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Κρήτη μαζί με νέους που δεν είχαν μέχρι τώρα ενασχόληση με την Οργάνωση βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Civitel Akali» για να συμμετάσχουν στις διεργασίες του Προσυνεδρίου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την πολιτική ατζέντα της Οργάνωσης.

Παρών ήταν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου, ο οποίος στο χαιρετισμό του δήλωσε: «Είναι το πιο ζωηρό και ζωντανό προσυνέδριο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ πρέπει να είναι περήφανες που χάρη στην επιμονή στις θέσεις και τις ιδέες τους κατάφεραν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να αλλάξει η εικόνα των πανεπιστημίων μέσω της κατάργησης του ασύλου.»

Το λόγο έλαβαν μεταξύ άλλων η Περιφερειαρχής ΟΝΝΕΔ Κρήτης Μάνια Οικονομάκη, ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κωνσταντίνος Στάσης, ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χανίων Δημήτρης Μπατάκης και ο Υπεύθυνος Επαρχιακών Οργανώσεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων Νικόλαος Γιάκας. Οι ομιλητές περιέγραψαν πώς η ΟΝΝΕΔ θα σταθεί αρωγός της Κυβέρνησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή της στην εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της προβολής συγκεκριμένων αρχών και θέσεων.

Ο νυν αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης στην ομιλία του ανέφερε: «Έχουμε αυτή τη στιγμή μια χρυσή ευκαιρία να διαγράψουμε τις κακές πτυχές του εαυτού μας με ουσιαστικό έργο, συμβάλλοντας στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα, την αλλαγή που υποσχέθηκε στους πολίτες και υλοποιεί ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ ανοιχτή για όλους όχι μόνο για τους παρόντες αλλά για όλη την κοινωνία των νέων. Και αυτό θα γίνει αν μείνουμε πιστοί στις αξίες που διαχρονικά πρεσβεύουμε και για τις οποίες οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας.»

Τα Χανιά ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν από το 12ο Τακτικό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου. Η ηλεκτρονική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων έχει ξεκινήσει στην ιστοσελίδα members.onned.gr και ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.