4070246
Πολιτική

Απορρίφθηκε το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση της Τουλουπάκη - Καταθέτει η Παπασπύρου

«Όχι» είπε το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα εξαίρεσης από την έρευνα της Novartis που είχε υποβάλλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η κ. Τουλουπάκη είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που φέρεται ότι εχει τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελοπουλος.

Στο μεταξύ, η Μαρία Παπασπυρου, επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης την κρίσιμη περίοδο ερευνών για την υπόθεση της Novartis, δίνει κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, μετά τις αναφορές στο πρόσωπο της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογηρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπακη από την θέση της για να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπό της.