Mια σημαντική προσθήκη πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ευρύτερο επιτελείο του, ενισχύοντας το διπλωματικό του γραφείο με ένα έμπειρο και ικανό στέλεχος του Διπλωματικού Σώματος, τον Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Ο κ. Δελαβέκουρας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την προσεχή εβδομάδα, συνεπικουρώντας την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε μία περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα.

Γεννημένος στην Αθήνα (με καταγωγή από τη Νάουσα) το 1975, με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας μπήκε στο Διπλωματικό Σώμα το 2000, όταν και τοποθετήθηκε στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών. Από το 2003 ως το 2007 υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη). Στη συνέχεια, μέχρι το 2013 ο κ. Δελαβέκουρας ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας υπηρετήσει κοντά σε επτά διαφορετικούς υπουργούς, από τη Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αφού παρέδωσε τότε τη σκυτάλη της ενημέρωσης στον Κωνσταντίνο Κούτρα, μετακόμισε στη Γερμανία και ανέλαβε το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ, το μεγαλύτερο Προξενείο της Ελλάδας στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην Αλβανία, ως Σύμβουλος της Πρεσβείας μας στα Τίρανα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.