Η Φώφη Γεννηματά πέταξε το γάντι στους δελφίνους, αλλά ουδείς δεν το σήκωσε και κυρίως οι βασικοί της εσωκομματικοί αντίπαλοι Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος.

Κατά την εισήγησή της, το απόγευμα της Τετάρτης, στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) και των βουλευτών που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, και αποτελούν το πολιτικό του κέντρο, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε ευθέως όσους θεωρούν ότι υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, να το θέσουν στο Κίνημα Αλλαγής και μάλιστα αν δεν μπορούν, να περιμένουν μέχρι το 2021 να το θέσουν άμεσα.

Κάποια μέλη του οργάνου περίμεναν ότι τόσο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Παύλος Γερουλάνος θα σηκώσουν το γάντι που τους πέταξε η Φώφη Γεννηματά, αλλά οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν γρήγορα, όταν και οι δύο περιορίστηκαν στις ομιλίες τους σε διαφωνίες για πολιτικά και οργανωτικά θέματα όσο αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας, δεν έθεσαν ευθέως θέμα

Είναι προφανές ότι η Φώφη Γεννηματά, παρά την κριτική που δέχθηκε από τα μέλη του οργάνου για τον οδικό χάρτη που προτείνει για το συνέδριο καθώς και για λάθη και παραλείψεις, πέτυχε τον στόχο της. Να στριμώξει τους εσωκομματικούς της αντιπάλους αντίπαλο της, αλλά και να τους εκθέσει στα μάτια του κομματικού μηχανισμου. Όπως μάλιστα επισήμαναν βουλευτές και στελέχη του οργάνου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, όταν αμφισβητείς τις επιλογές της ηγεσίας, τότε σηκώνεις το «χέρι» για να την διεκδικήσεις εσύ.

Δεν έχουν και εντελώς άδικο εδώ που τα λέμε…