Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση με στοχευμένες ενέργειες και μέσω της δημιουργίας ισχυρών συμμαχιών με άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα προασπίσει δυναμικά και αποτελεσματικά τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών ενόψει των προκλήσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής παρείχε κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο AgriBusiness στις Σέρρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης «η παθητική και αναποτελεσματική στάση που επέδειξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σοβαρά ζητήματα του αγροτικού τομέα θα αλλάξει. Όλοι μαζί δυναμικά και αποφασιστικά θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε όσα δίκαια αναλογούν στον Έλληνα αγρότη».

Ο υπουργός εξήρε τη σημασία της ενίσχυσης των αγροτών για τη διασφάλιση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, μέσα από τη βελτίωση καλλιεργητικών πρακτικών που θα σέβονται το περιβάλλον. Ο κ. Βορίδης έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά και στον σπουδαίο ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει η τεχνολογία στο άμεσο μέλλον σε αυτόν τον τομέα και συμπλήρωσε την ανάγκη δημιουργίας επενδύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις έντονες πιέσεις που δέχεται το αγροτικό εισόδημα από την κλιματική αλλαγή και τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση του ΕΛΓΑ με τη σύμπραξη ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους να αποζημιώνονται γρήγορα και πλήρως.