Στην άφιξη δύο κινεζικών τραπεζικών κολοσσών στην Ελλάδα και στο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Κίνα επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Σαγκάη. «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμφωνία με τις τράπεζες. Η Bank of China που ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα είναι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Ένα μικρό μέρος του ισολογισμού της να διαθέσει στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις συνομιλίες που είχε το τελευταίο διήμερο στην Κίνα και το περιεχόμενό τους.
«Ανοίξαμε μια μεγάλη βεντάλια θεμάτων για επενδύσεις που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση, της «έξυπνες» πόλεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιστεύω ότι θα προκύψουν πολύ σημαντικές συμφωνίες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ήταν μια μεγάλη επιχειρηματική αποστολή και μια πρόκληση για εμάς να δοκιμάσουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εμφανιζόμαστε καλα οργανωμένοι», τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή στη Σαγκάη και τα περισσότερα από 200 ραντεβού που κλείστηκαν, με τη συνδρομή και της κυβέρνησης, με Κινέζους επιχειρηματίες και επενδυτές.