Κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, και με αφορμή την νέα καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με τίτλο «Το σχολείο που θες» βρέθηκαν μαζί με τον Υπεύθυνο Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιο Κορομηλά και το Γραμματέα Οργανωτικού Ορφέα Γεωργίου στο Δημοτικό Σχολείο του Κυπρίνου Έβρου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας η ΟΝΝΕΔ συναντήθηκε με τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους του σχολείου προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους το στόχο της Οργάνωσης για τη δημιουργία μιας καινοτόμου πρότασης που θέλει την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εναρμονισμένη με την εποχή μας. Για ένα σχολείο μακριά από στενά πλαίσια, χωρίς όμως να ξεχνά την ιστορία μας.

Ειδικά σε ό, τι αφορά τις απομακρυσμένες περιοχές, οι ανάγκες αυξάνονται και πέρα από το πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι κοινή συνισταμένη πως πρέπει να αναδιαμορφωθεί, καθώς αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές.

Η επίσκεψη στους πενήντα πέντε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου, με τα ίδια τα παιδιά να μιλούν για το σχολείο όπως το ονειρεύονται, ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να χαρίζουν σε κάθε μαθητή μια πλήρη έκδοση βιβλίων για την Ελληνική Μυθολογία.