«Δεν υπάρχουν συναισθηματικές αντιδράσεις από τον Ερντογάν, οι ενέργειες του εντάσσονται στον μακροχρόνιο καλά σχεδιασμό της Τουρκίας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Η Τουρκία θέλει να αναθεωρήσει και να αλλάξει το status quo της περιοχής».

Αυτό τόνισε ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, πρώην βουλευτής και υπουργός και νυν μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» για τις ελληνοτουρκικές εντάσεις και την κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων σχολίασε, ότι « δεν είμαι πολιτικός που θέλει να δημιουργήσει φοβίες και εντυπώσεις, όμως η Ελλάδα θα πρέπει να δουλεύει στο περιφερειακό επίπεδο, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ και την ίδια στιγμή να έχει αποτρεπτική δύναμη για να μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια».

Για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από τον παραδοσιακό «πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Μπόλαρης επισήμανε, πως « ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο Τσίπρας ΠΘ επειδή οι συμπολίτες μας που ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αισθάνθηκαν δυσφορία και δυσαρέσκεια που έγινε στον καιρό της κρίσης, μετακινήθηκαν και έδωσαν εντολή σε άλλο κομματικό φορέα να τους εκπροσωπήσει».

Τέλος σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Δεν είναι πάντοτε η εύκολη λύση το “δώστε τα όλα στον ιδιώτη”, δώστε και τον στρατό στον ιδιώτη, δεν γίνεται! Πρέπει να βάλουμε και ένα «γαμώτο» , έναν εγωισμό και φιλότιμο, να σεβαστούμε τα παιδιά μας και τον τόπο μας και θα γίνουν όλα καλύτερα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Μάρκου Μπόλαρη