4960186
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Επιλέγουμε τη διπλωματία αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε «η περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση των σχέσεών της με την ΕΕ, δεν εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας»

«Αυτό που περιμένουμε από τη Σύνοδο Κορυφής είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, μία ξεκάθαρη θέση σε σχέση με το παράνομο της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτη τόνισε ότι «εάν η Ευρώπη εκφραστεί με μια και ξεκάθαρη φωνή, αυτό ανεβάζει τον πήχη για την τουρκική πλευρά, η οποία θα σκεφτεί δύο και τρεις φορές τι θα κάνει από δω και πέρα».

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την άποψη ότι «δεν εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας η περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση των σχέσεών της με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως ότι «το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης θέλουμε να διατηρηθεί σε διπλωματικό επίπεδο, ώστε η διπλωματική σύγκρουση να μην μετατραπεί σε στρατιωτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε τρόπο».