Την απόλυτη συμφωνία του με τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για τα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ επιτέθηκε και στον κ. Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας τον «κομματικό μπουλντόγκ του Μνημονίου».

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία. «Ποια είναι τα κέντρα εξουσίας και ποιοι είναι η εξουσία. Προφανώς και δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση όταν μιλάμε για εξουσία. Υπάρχουν τα οικονομικά κέντρα εξουσίας και ισχύος, υπάρχουν οι θεσμοί. Όταν λέμε όταν ο λαός ψήφισε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αυτομάτως - και σωστά με βάση τη δημοκρατίας μας- αυτή έχει στο τσεπάκι της όλες τις φανερές και θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες».

Ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά» πρέπει να ελέγξει καλύτερα ορισμένους αρμούς της εξουσίας, ο κ. Σκουρλέτης είπε. «Οι θεσμοί και οι αρμοί τους αποτυπώνουν τους συσχετισμούς. Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Για παράδειγμά η κ. Κατσέλη ήταν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και έφυγε κατ’ απαίτηση των θεσμών επειδή ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, επικεφαλής είναι ο κ. Στουρνάρας, επίσης πολιτικό πρόσωπο. Εκεί ποια αντίληψη μπήκε πάνω από τους θεσμούς και έμεινε στη θέση του;»

Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα χαρακτηρίζοντάς τον «κομματικό μπουλντόγκ του Μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας με πρόσημο χρώμα πράσινο και γαλάζιο». Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να μιλά για χούντα ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρησιμοποίησαν το κράτος και το Δημόσιο ως λάφυρο. «Είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να μιλά για χούντα; Πώς αντιμετώπισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα το ΕΣΡ; Εδώ αλλάξανε τους νόμους κατά το δοκούν και πάνε στα Ευρωπαϊκή Δικαστήρια. Άρα για ποια ανεξαρτησία μου λέτε. Εμείς λέμε αξιοκρατία και νομιμότητα για όλους. Όχι με ρεσάλτο. Ξανά η Δεξιά έβαλε τον κ. Πατέρα για παράδειγμα στο νοσοκομείο για χίλιες ψήφους περισσότερους. Εμείς δώσαμε δείγματα γραφής τι σημαίνει αξιοκρατία. Προσλήψεις με ΑΣΕΠ κάναμε».