Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, είχαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης και ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Κούρασε η υπόθεση» σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Στόχος μας δεν είναι να πέσει η κουκούλα, αλλά να διερευνήσουμε σε βάθος μια υπόθεση που ταλαιπώρησε τον τόπο. Κατηγορήθηκαν μέχρι και δύο πρώην πρωθυπουργοί» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να επανεξεταστεί το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων.

Επίσης, αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για διεύρυνση του κατηγορητηρίου της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία εξετάζει τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis.

«Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας» λέει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Πρώτος αποκάλυψε τους προστατευόμενους μάρτυρες ο Πολάκης. Στη συνέχεια, μόνοι τους αυτοεξευτελίστηκαν. Είναι ψευτοπρόβλημα το με κουκούλα ή χωρίς κουκούλα» συμπληρώνει.

Ακόμα κάνει λόγο πώς «με όσα συμβαίνουν, το μεν υπαρκτό σκάνδαλο υποχωρεί και αναπτύσσεται το σκέλος της σκευωρίας».

Επιπλέον, ο κ. Σκανδαλίδης υποστηρίζει πως «γελοιποιήθηκε το καθεστώς των μαρτύρων από την κυβέρνηση που τους χρησιμοποίησε», εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία εάν η προανακριτική δεν πάρει τη μαρτυρία τους. Με κουκούλα ή χωρίς» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι «με την πρακτική της κυβέρνησης καταπατώνται ελληνικοί και ευρωπαϊκοί νόμοι για τους μάρτυρες. Πρόκειται για μια επικίνδυνη λογική για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μένουν προστατευόμενοι».

Ακόμα, κάνει λόγο πως «αμφισβητείται η προστασία των μαρτύρων» και ζητά την «προστασία της ανωνυμίας των μαρτύρων».

«Να ακουστούν οι καταθέσεις αλλά να υπάρχει προστασία» κατέληξε.