Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό μετά τους εκβιασμούς από την Τουρκία και τον Ερντογάν επιδοκιμάζει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης, χαιρετίζοντας το «σφράγισμα» των συνόρων στον Έβρο, όπως προκύπτει από τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", εννέα στους δέκα ερωτηθέντες επικροτούν τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου:

-Το 91,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων, ενώ μόλις το 5,1% διαφωνεί.

-Το 70,1% λέει "Ναι" στις δομές κλειστού τύπου, έναντι 17,1% που διαφωνεί.

-Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το μεταναστευτικό", η ΝΔ συγκεντρώνει 50,2%, ακολουθεί η απάντηση "καμία από τις δύο" με 33,8%, ενώ τελευταία επιλογή εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%.

-Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση θεωρείται καταλληλότερη να χειριστεί τα εθνικά θέματα", η ΝΔ συγκεντρώνει 51,8%, ακολουθεί "καμία από τις δύο" με 27,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τρίτη θέση, με 20,9%.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 81% συμφωνεί με τη σκλήρυνση της γραμμής της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά στον εκβιασμό Ερντογάν.

Την συντριπτική υποστήριξη της κοινής γνώμης στα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο (πάνω από επτά στους 10 ερωτηθέντες), καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Το 76% συνολικά των ερωτώμενων κρίνει τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων, στον Έβρο, κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (46%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (30%), συνολικά το 18% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα μέτρα είναι μάλλον σε λανθασμένη (10%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (8%) κατεύθυνση, ενώ 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.