Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού. Αναλυτικά τι προβλέπεται.

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα κατεπείγοντα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, στο ΦΕΚ περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους – γονείς.

                   Διαβάστε ΕΔΩ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αναλυτικά τι προβλέπει η ΠΝΠ:

-Αναστολή καταβολής ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις
-Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων
-Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών
-Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας
-Άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διευκολύνσεις

Όπως και επίσης:

-Αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α.
-Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης- Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης
-Παράταση αναστολής καταβολής Φ.Π.Α. για πληγείσες επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία «Thomas Cook Group PLC»
-Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19
Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών

Καθώς και:

-Παράταση ισχύος αδειών διαμονής λόγω εξαιρετικών αναγκών
-Διάθεση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
-Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών έκτακτων προμηθειών για κάλυψη εκτάκτων αναγκών δημόσιας υγείας
-Ματαίωση παρελάσεων
-Μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των παραπάνω, η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων, των φροντιστηρίων και των παιδότοπων, στην ακύρωση των αθλητικών διοργανώσεων, τη ματαίωση των παρελάσεων, καθώς και την αναβολή των συνεδριακών εκδηλώσεων.

Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα
Το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 99.

Παράλληλα, η χώρα «μετράει» και τον πρώτο νεκρό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.