Θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΝΔ για ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» από μέλη του κόμματος αλλά και απλούς πολίτες

Περισσότερα από 1.200 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας συμμετοχή να συνδράμουν εθελοντικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» των Δήμων.

Χαρακτηριστικά της διάθεσης για προσφορά, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, είναι και ορισμένα σχόλια που συνοδεύουν τις αιτήσεις συμμετοχής, όπως:

Της Σ.Κ. από τον Δήμο Αμαρουσίου: «…δεν είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας όπως και κανενός άλλου κόμματος. Θεωρώ υποχρέωση μου και του συνόλου της κοινωνίας να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της κρίσης, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας…»

Του Α.Α. από τον Δήμο Δράμας: «Αν χρειαστεί κάποιος συμπολίτης βοήθεια για μεταφορά τροφίμων ή φαρμάκων ή οτιδήποτε. Ακόμα και για οικονομική αδυναμία αγοράς βασικών αγαθών μπορούμε να βοηθήσουμε.»

Του Θ.Κ. από τον Δήμο Ελασσόνας: «Δωρεάν τρόφιμα από το κρεοπωλείο μας.»

Της Σ.Κ. από τον Δήμο Καρδίτσας: «Είμαι κοινωνική λειτουργός και θα μπορούσα να συνεισφέρω σε ότι αφορά την ψυχολογική υποστήριξη και τη συμβουλευτική αλλά και ότι αφορά εξωτερικές απαραίτητες δουλειές των ανθρώπων (Συνταγογράφηση, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ κτλ)»

Του Β.Λ. από τον Δήμο Γλυφάδας: «…Αυτή τη στιγμή επέστρεψα από το εξωτερικό και είμαι σε εβδομάδα καραντίνας. Για τους παραπάνω λόγους θα μπορούσα να βοηθήσω σε όποιες διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες...»

Του Α.Μ. από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου: «…επειδή ευρίσκομαι στην κατηγορία των ευάλωτων συμπολιτών μας, διότι είμαι 75 χρόνων, καλά είναι να μένω τώρα στο σπίτι. Όμως και τώρα ακόμη δεν παύω να επικοινωνώ τηλεφωνικά σχεδόν με όλους τους συγχωριανούς μου, και να τους ρωτώ τι κάνουν…»

Τη διάθεσή τους να βοηθήσουν έσπευσαν να δηλώσουν μάλιστα και αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως, οι Βουλευτές Δημήτρης Καιρίδης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, η Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλληνίας Γιάννα Κουλουμπή αλλά και οι επικεφαλής της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού του κόμματος Πίστη Κρυσταλλίδου και της Γραμματείας Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Γιώργος Κώττης.

Αίτηση συμμετοχής έκαναν επίσης αρκετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής τους κόμματος από όλη την Ελλάδα όπως οι Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος από την Αθήνα, Έμυ Κασιμάτη από τον Έβρο, Γιώργος Ασημακόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Δεμέστιχας από τον Πειραιά, Ιωάννης Πασχαλίδης από την Καβάλα και Σοφία Φαρσακίδου από τα Γιαννιτσά, καθώς και υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές όπως η Κατερίνα Ζιούτα και η Παρασκευή Κουρτίδου, υποψήφιες στη Β' Θεσσαλονίκης, ο Στάθης Γιαννούλης υποψήφιος στην Άρτα και η Ζαφειρούλα Αναγνώστου υποψήφια στη Μαγνησία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σχεδιάστηκε από το στενό επιτελείο της Πειραιώς με τον συντονισμό του Γραμματέα του κόμματος Γιώργου Στεργίου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο

της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Έρικ Πάρκς.

Η δράση θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει η κρίση με στόχο την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών κοινωνικής φροντίδας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σε κάθε δήμο της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα: https://nd.gr/noiazomaste-gia-toys-pio-eyalotoys-synanthropoys-mas



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα