Να υπερκεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους καλούνται οι ηγέτες της Ευρώπης προκειμένου να επικυρώσουν τις αποφάσεις του Eurogroup, καθώς ορίστηκε νέα Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου.

Οι ηγέτες των κρατών μελών θα συνεδριάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εγκρίνουν τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup για το πακέτο 540 δισ. ευρώ για την στήριξη των χωρών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού.

Τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σημειώνοντας ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επεξεργαστεί οδικό χάρτη και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης  «για να εξασφαλιστεί η ευημερία των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ στην ανάπτυξη πάνω στη βάση πράσινης και ψηφιακής στρατηγικής».

 Η Σύνοδος της 23ης Απριλίου, θα συζητήσει, παράλληλα, το ενδεχόμενο σύστασης Ταμείου Ανασυγκρότησης προσωρινής διάρκειας, κάτι το οποίο εισηγήθηκε στο χθεσινό Eurogrop, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Σλυμφωνα με τη γαλλική πρόταση, μέσω του Ταμείου Ανασυγκρότησης θα εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη. Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως, άλλωστε, είπε σήμερα και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, παραπέμφθηκε από το Eurogroup στους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς έκριναν ότι συνιστά «πολιτική απόφαση». 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα