Ήταν 25 Ιανουαρίου 2015! Στα Προπύλαια, τα νταούλια, οι χοροί και το πανηγύρι είχαν στηθεί για τα καλά. Το έργο «Πρώτη φορά Αριστερά» μόλις είχε ξεκινήσει να παίζεται, το μέλλον της Ελλάδας ήταν σε χέρια καθαρά, αμόλυντα από εξουσία, από σκάνδαλα και από Μνημόνια. Στην Ελλάδα λέγεται «ΣΥΡΙΖΑ», στην Ισπανία λέγεται «Podemos», «ΣΥΡΙΖΑPodemos... venceremos».
Τι ακολούθησε όλοι θυμόμαστε. Οι Έλληνες χρεώθηκαν ένα αχρείαστο 4ο Μνημόνιο και στήνονταν σε ουρές έξω από τις τράπεζες για να πάρουν ένα 50ευρο λόγω των capital controls. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και η μείωση των συντάξεων ήταν το επόμενο επίτευγμα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησε η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στους «ταξικούς εχθρούς» του, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τις επιχειρήσεις, όλους εκείνους που χαρακτηρίζονται μεσαία τάξη.

«Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είναι συνειδητή μας επιλογή», έλεγε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ ο υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωνε πως «υπερφορολογήσαμε τη μεσαία τάξη γιατί δεν πατάξαμε τη φοροδιαφυγή». Στρατηγική και ιδεολογική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η «φτωχοποίηση» της μεσαίας τάξης και των νοικοκυραίων. Επιλογή η οποία φάνηκε την περίοδο της διακυβέρνησής του, από το 2015 έως το 2019.

Σε αυτά τα χρόνια η μεσαία τάξη γνώρισε μόνο νέους φόρους και μείωση των εισοδημάτων της. Μόνο αυτήν την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε την προκαταβολή φόρου, αύξησε τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, αύξησε τον φόρο εισοδήματος, αύξησε τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%. Αυτή τη μεσαία τάξη θέλει σήμερα να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η μεσαία τάξη δεν πάνε μαζί. Πολύ θα το ήθελαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για ακόμα μία φορά ξεστομίζουν ψέματα και «λόγια του αέρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως με πολιτικούς τακτικισμούς και μικροπολιτική θα κοροϊδέψει ξανά τον ελληνικό λαό. Έλληνες πολίτες των οποίων τα εισοδήματα μέχρι πριν από λίγο καιρό υπερφορολογούσε.

Εμείς, στη Νέα ∆ημοκρατία, στηρίζουμε διαχρονικά τους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας, της εργασίας, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οχι από πολιτική σκοπιμότητα, αλλά από ιδεολογική βάση. Σε αυτήν τη δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας, για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνέπειες της πανδημίας στην καθημερινότητα των πολιτών και στην πραγματική οικονομία, τους θέλουμε συμμάχους.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του και στις ιδεολογικές του εμμονές, προσπαθεί να προσεταιριστεί με την ανεύθυνη λογική και πολιτική του τη μεσαία τάξη, με λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις. Είχε την ευκαιρία και τον χρόνο ως κυβέρνηση να στηρίξει τη μεσαία τάξη, αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο: πνίγηκε μέσα στις ιδεοληψίες του. Οσο και να προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, οι πράξεις και τα έργα τους θα μας θυμίζουν το πραγματικό τους πρόσωπο. ∆εν θα είναι κάθε φορά πρώτη φορά Αριστερά.

Ο Γιάννης Μελάς είναι βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Νέας ∆ημοκρατίας