Νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανοίγει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης, καθώς σήμερα κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη με το οποίο καταγγέλλει την Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς ότι τον παγίδευσαν όταν του πρότειναν να τον εντάξουν ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Το υπόμνημα έφτασε πριν από λίγο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και ανάμεσα στα άλλα ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει: «Οι εισαγγελείς Διαφθοράς μού πρότειναν και με ενέταξαν ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, χρησιμοποιώντας με προκειμένου να βοηθήσω στη διερεύνηση της υπόθεσης, και ταυτόχρονα και εν αγνοία μου με μεταχειρίζονταν ως ύποπτο και εμπλεκόμενο στην ίδια υπόθεση, χωρίς να μου αναφέρουν ποτέ το παραμικρό, παρότι είχαν συσχετίσει τις δύο έρευνες».

 Ο κ. Μανιαδάκης συνεχίζει λέγοντας ότι επί 10 μήνες οι εισαγγελείς, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά του ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, προσπαθούσαν να του αποσπάσουν μαρτυρικές καταθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, κατηγορεί και προσωπικά την Ελένη Τουλουπάκη ότι τον παρότρυνε να ενταχθεί υποσχόμενη ότι υπάρχει αμοιβή από 10% έως 30% για τις πληροφορίες που δίνονται από καταγγέλλοντες οι οποίοι παρέχουν οικειοθελώς στοιχεία στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.