Σφοδρή «επίθεση» στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξη του στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι «ο πανικός του κ. Τσίπρα από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις τον σέρνει σε νέες αθλιότητες».

Αναφορικά με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα για το ότι «η ΝΔ πήρε την οικονομία σε ανάπτυξη και τη βούλιαξε στην ύφεση», ο κ. Πέτσας με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και χαρακτηρίζεται διεθνώς, ως μια χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κοροναϊού, ο κ. Τσίπρας δυσφημεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό».

Για τον χαρακτηρισμό του πρώην πρωθυπουργού στη ΝΔ ως «διεφθαρμένο κόμμα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «κοιτάξει δίπλα του».

Σημειώνεται ότι την ώρα που ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που συρρέουν τις τελευταίες βδομάδες για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του έκανε λόγο για «ΜΜΕ που αποκρύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ», υποστηρίζοντας ότι «θα έρθει ξανά η στιγμή για αυτούς που έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν τη δουλειά».

Μάλιστα ο ίδιος, μιλώντας για το τι πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ανέλαβε μια χώρα που ήταν πρακτικά χρεοκοπημένη, βυθισμένη σε ύφεση και λιτότητα και μετά από τέσσερα χρόνια την επέστρεψαν στην ανάπτυξη».